Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04 11:17 - Ръководство за разходомери за сироп
Автор: chinasourcing1 Категория: Бизнес   
Прочетен: 251 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.04 09:55


 Сиропът е течен разтвор с по-висок вискозитет, който се прави от захар, обикновено фруктоза и захароза. Сиропът може да бъде получен от много видове суровини, включително сок от захарна тръстика, плодов сок, зеленчуков сок, нектар от агаве, дървесен сок и царевично нишесте.

Тъй като процесите на производство на храни се трансформират в по-автоматизирани и фокусирани върху качеството, изборът на правилния разходомер за сироп става необходим. Това ще оптимизира производството, ще намали отпадъците и ще осигури постоянно качество на продукта.

В това ръководство ще разгледаме подробно какво представляват разходомерите за сироп и тяхното значение.
image

Какво е разходомер за сироп?

Дебитомерът за сироп е устройство, използвано за измерване на дебита на сироп през тръбопровод или система за обработка. Поради приложението му за консумация като напитки, сладкиши, печене и като съставка в преработени храни, следователно са необходими разходомери с висок вискозитет.

 

Тези измервателни уреди са специално проектирани или избрани да се справят с уникалните предизвикателства, породени от сиропа, като например:

1.Висок вискозитет и лепкавост

2.Температурна чувствителност

3.Изисквания за хигиенна обработка

4.Условия на слаб или пулсиращ поток

 

5.Устойчивост на корозия и запушване
image
 

Защо точното измерване на сиропа е важно

Фирмите, произвеждащи сироп, трябва да контролират и наблюдават дозирането на готови или полуготови продукти във фабриката. Или други индустрии трябва да добавят сироп количествено. Чрез наблюдение на потока на сиропа можем:
 

1.Подобрете контрола на процеса: наблюдавайте потока на сиропа в реално време, за да подобрите точността.

2.Гарантирайте качеството на продукта: прецизно измервайте и контролирайте количествено сиропа, за да запазите вкуса и текстурата на продукта.

3.Намалете отпадъците и времето за престой: по-малкото разливане на сиропа и по-добрата поддръжка намаляват производствените загуби.

4.Намалете оперативните разходи: подобрете ефективността на използването на сиропа и спестете разходите за суровини.

5.Спазвайте стандартите за безопасност на храните: функциите за проследяване и регистриране на данни поддържат системите HACCP и ISO.

image
 

Видове разходомери за сироп

Кориолисови масови разходомери

За обекти с относително високи изисквания за точност, като например количествено добавяне, за измерване могат да се използват кориолисови масови разходомери. Кориолисовите измервателни уреди измерват масовия поток на течността директно чрез използване на ефекта на Кориолис.

Вибрираща тръба се задвижва и докато сиропът тече през нея, вибрацията се променя. Промяната във вибрациите е пропорционална на масовия дебит.

Предимства :

1.Изключително точен и повторяем

2.Измерва както масовия поток, така и температурата и плътността

3.Идеален за вискозни течности като сироп

4.Не се влияе от промени в температурата, налягането или вискозитета

5.Налични са хигиенични версии

Недостатъци:

1.По-висока първоначална цена

2.По-тежък и по-обемист от другите измервателни уреди


 

Разходомер с обемен обем (PD).

Обемните разходомери събират фиксиран обем сироп в множество отделения и отчитат броя на отделенията, преминали през тях. Често срещаните типове са зъбни, бутални или ротационни.

Разходомери с овални зъбни колела от неръждаема стомана (обемни разходомери) имат големи възможности за измерване на вискозитет и ниска загуба на налягане и често се използват като разходомери за сироп.

Предимства:

1.Висока точност дори при ниски дебити

2.Персонализирано измерване на потока при ниска температура

3.Подходящ за течности с висок вискозитет

4.Опростен механичен дизайн

5.Персонализирана висока температура 200°C

Недостатъци:

1.Движещите се части изискват поддръжка

2.Не е подходящ за суспензии с големи частици

 

3.Вискозните сиропи ще се износят с времето

Магнитни (електромагнитни) разходомери

Магнитните разходомери прилагат магнитно поле към течността и измерват напрежението, създадено, докато сиропът се движи през полето. Този метод работи само за проводими течности.

В случай на сироп с нисък вискозитет, могат да се използват магнитни разходомери за измерване на потока на сироп, което е рентабилно решение. Това ще ви спести много пари.
 

Предимства:

1.Без движещи се части - ниска поддръжка

2.Подходящ за лепкави и мръсни сиропи

3.Налични хигиенни дизайни

4.Надежден за поток от сироп с голям обем

Недостатъци:

1.Сиропът трябва да е електропроводим

2.Не е идеален за много слаб поток или много гъсти сиропи

3.Инсталацията трябва да бъде правилно заземена

Общи приложения на разходомери за сироп

 

1.Производство на сироп: За контрол на измерването и наблюдение на производствените процеси на готови или полуготови продукти във фабриката.

2.Производство на напитки: Измерване на добавянето на ароматизирани сиропи в линии за смесване, консервиране или бутилиране.

3.Сладолед и млечни продукти: Измерване на дозата на сиропа по време на смесване и готвене.

4.Бонбони и сладкиши: Мониторинг на глюкоза или царевичен сироп по време на контролирано нагряване.

5.Производство на печене: Измерване на меласа или мед, добавени към смесителите за тесто.

6.Фармацевтични и здравни сиропи: Контрол на качеството при производството на течни лекарства с висок вискозитет.
 

Как да изберем най-добрия разходомер за сироп

Ако искате да закупите най-подходящия разходомер за сироп, първо трябва да разберете текущата си ситуация. включително:

1.Вискозитетът на сиропа, който трябва да се измери;

2.Обхватът на потока на сиропа;

3.Диаметърът на тръбата, твърда тръба или мека тръба;

4.Температура и налягане

5.Инсталационна среда

6.Санитарни изисквания към материалите

7.Изисквания към изходния сигнал

8.Изисквания за точност на измерването

9.Изисквания към изходния сигнал.

10.Бюджет за покупка.

След това можете да изберете най-подходящия разходомер за сироп въз основа на няколкото типа разходомери за сироп, които препоръчваме в тази статия.

image
 

Още решения за измерване на потока

1.Всичко, което трябва да знаете за разходомерите за газ пропан

2.Изберете подходящия разходомер за измерване на потока на соев сос

3.Разходомери за мръсна вода

4.Разходомери за питейна вода в битови водоснабдителни системи

5.Подходящият разходомер за солена и морска вода за вашите нужди

6.Ръководство за разходомери за сурова и прясна вода

7.Разходомери, устойчиви на електромагнитни смущения

8.Спирални разходомери: точно измерване на потока за предизвикателни приложения

Когато избирате разходомер за сироп, отделете време, за да оцените нуждите си въз основа на свойствата на течността, дебита, средата на процеса и хигиенните стандарти. Технологии като Coriolis, PD и магнитни измервателни уреди имат своята роля в зависимост от специфичните изисквания на вашето приложение.

https://www.silverinstruments.com/product/small-flow-meter 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chinasourcing1
Категория: Бизнес
Прочетен: 1209
Постинги: 6
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Май, 2025  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031